Mire figyelj 9 pontban…

  1. Mielőtt fotóznál a telefon kameráját tisztítsd meg. Ahogy keresed, kézbe veszed, sokszor a kamerához érhet az ujjad, a képek pedig élelenek lesznek.
  2. A jó fotó stabil helyzetben készül, ha lehet az exponálás alatt mozdulatlanul. Tedd le, támaszd valamihez vagy csak törekedj a mozdulatlanságra.
  3. Válaszd ki a készítendő fotón azt a területet, aminek mindenképp élesnek kell lennie ( portré esetén a szemek), majd a kijelzőn kattints rá. Így az a terület, a körülményeknek megfelelően a legjobb értékekkel lesz megörökítve.
  4. Lehetőség szerint természetes fényben fotózz, elkerülve a szemcsés, bemozdult fotók készítését. Sajnos a beépített vaku sem oldja meg a problémát. A legtöbb esetben inkább ne használd, inkább kérj meg valakit, hogy világítson a telefonjával. De ha mégis szükségét érzed, tarts elé egy papírlapot.
  5. A kihagyott pillanat már nem jön el újra. Gyártsd a képeket tömegesen és utólag szelektálj.
  6. Valódi és természetes hatást szeretnél? Beszélj és válts ki reakciókat, ha valakit fotózol. Kimondott válaszok helyett az arca és szeme beszél majd hozzád.
  7. Gyakorolj be technikákat. Élesben már csak a pillanatot kell észrevenned, a hozzá megfelelő elkészítési mód könnyen társulni fog.
  8. Fotózz annyi oldalról és szögből amennyiből csak lehet. Távolról, közelről, alulról, felülről, így a legelőnyösebb oldalát soha nem fogod kihagyni.
  9. Játssz a fénnyel! A hold is így mutatja minden nap más arcát.